Verbania

Verbania
Op ongeveer negen kilometer afstand van Camping Isolino ligt het centrum van het stadje Verbania. Dit is een bekende toeristische plaats, die ook wel ‘een tuin aan het meer’ wordt genoemd. Verbania heeft deze bijnaam gekregen omdat u in deze plaats prachtige tuinen, parken en villa’s treft. Bij Verbania ligt ook nog een andere camping die de moeite waard is, namelijk camping Continental Lido.

Gezelligheid in Verbania
Vanaf de camping kunt u de omgeving van Verbania goed verkennen. Verbania is een gezellige plaats met sfeervolle terrasjes, cafés en een boulevard. De meest toeristische trekpleister van Verbania is Villa Taranto met een prachtige botanische tuin. Vlakbij deze villa ligt het schiereiland Castagnola. Hier kunt u Villa San Remiglio bezichtigen, welke een prachtige tuin heeft.

Excursies met de veerboot
Vanuit Verbania kunt u met de veerboot excursies op Lago Maggiore maken. De sfeervolle plaatsen Stresa en Laveno zijn mogelijke bestemmingen, maar bezoek ook de Borromeïsche eilanden. Het personeel bij de receptie geeft u graag informatie over tijden en routes.

De natuur verkennen
Vanaf Verbania kunt u er ook met uw kinderen op uit trekken in de natuur. Zo heeft u vanuit deze plaats toegang tot de Val Grande. Met bijna twaalfduizend hectare is dit het grootste natuurgebied van Italië. Ontdek de flora en fauna van dit gebied tijdens één van de uitgestippelde wandelroutes.

Comments are closed.